Kampen for kysten – Hva nå?

Tid: Onsdag 18. januar kl. 1800 – 1900
Sted: Bakrommet på Amtmandens rett over gata fra kinoen, Tromsø

Kampen for kysten – Hva nå?
Onsdag 18. januar er det premiere på filmen “Ottar Brox – Kampen for kysten”. Vi samles etter filmen i bakrommet på Amtmandens for å diskutere hvordan vi tar kampen videre.
 
Paul Jensen og Steinar Eliassen har stått i kampen i mange år og bidratt til filmen om Ottar Brox. De vil trekke noen linjer og si noe om hvor kampen står i dag. Paul Jensen er fisker og tidligere leder i Kystfiskarlaget. Steinar Eliassen er fiskekjøper med lang erfaring i et internasjonalt marked.
 
Budskapet deres er at fiskeriene må organiseres slik at vi tar vare på kyst- og havmiljøet, våre viktige fiskestammer og legger til rett for bosetting og sysselsetting i kystsamfunnene.
 
Professor Ragnar Nilsen vil si noe om hvorfor Ottar Brox er så viktig, og hva vi kan lære av han til den kampen vi nå står i. Ragnar har engasjert seg i dette samfunnsspørsmålet i lang tid og bidratt til en bok om våre fellesressurser sammen med Ottar Brox. Denne boken vil bli lansert til våren.
 
Stortingsrepresentant Geir Iversen fra Hasvik vil dele av sin mangeårige kamp for kysten som Stortingsrepresentant. Her vil han ta utgangspunkt i fiskeværet Hasvik hvor det ikke er noe fiskemottak lenger. Han vil si noe om hvor viktig fiskemottak er for denne typen lokalsamfunn og hvor viktig det er at myndighetene aktivt legger til rette for aktivitet på kysten.
 
Etter innledningene blir det åpen mikrofon
 

Tilbakeblikk fra Gjenreis Kystnorge:

Fiskeripolitisk debatt på Skarven i Tromsø den 10. mars 2016. Arrangert av Kystopprøret Gjenreis Kystnorge.

Del innlegget på:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar