Ottar Brox til Tromsø Internasjonale Filmfestival

Et halvt år før stortingsvalget i 2021 skrev samfunnsviter Ottar Brox et manifest i sin kronikk i avisen Klassekampen. Et opprop for sentrum-venstre, og målet var å gjøre det mulig for nordnorske kystsamfunn å ta tilbake kontrollen over sin grunnleggende ressurs: Allmenningen til havs.

Ottar Brox har stått på barrikadene og kjempet for kysten hele livet. Han skrev klassikeren «Hva skjer i Nord-Norge?» allerede i 1966. Filmen følger den nå 90 år gamle krigeren fra barndommen på Senja til hans tidlige karriere som forsker, og deretter som stortingspolitiker hvor han kjempet for å utvide sonen for kystfiske og forsvare en bærekraftig, desentralisert ressursforvaltning som skal sikre fiskerier og foredlingsanlegg langs kysten.

Visninger av filmen:

Premiære TIFF 2023 Onsdag 18. januar

Kl 16:30 Fokus 1

Andre visninger: Torsdag 19. januar

Kl 11:30 Verdensteatret

Andre visninger: Fredag 20. januar

Kl 18:45 Verdensteatret

Andre visninger: Søndag 22. januar

Kl 11:30 Verdensteatret

Regisør Hans Eirik Voktor på besøk hos Gjenreis Kystnorge i 2014:

Tilbakeblikk fra Gjenreis Kystnorge:

Lundteigen med honnør til Ottar Brox:

Onsdag 2. juni la Senterpartiet frem sitt forslag med fire punkter som kan få flertall etter valget.  Les mer om forslaget her.. 

Fra Stortingets talerstol signaliserer Per Olaf Lundteigen en omlegging av den fiskeripolitiske kursen og gir honnør til Ottar Brox som sitter på galleriet.

– Så har vi heldigvis hedersmannen Ottar Brox på galleriet. En sivilagronom som jeg kjenner stort faglig og politisk felleskap med. En hedersmann som får oppleve et Senterparti som tar tak i disse sakene på en helt anna og sterk måte enn tidligere.

Del innlegget på:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar